Caricaturi online la comanda

Cum stimulati interesul copiilor pentru arta

Cum stimulati interesul copiilor pentru arta

Arta reprezinta o componenta esentiala din buna educatie a oricarui copil. Multi copii sunt in mod natural atrasi de arta, desen, pictura, muzica etc, iar ca parinte, este important sa le asigurati interesul continuu pentru arta. Expertii subliniaza ca parintii joaca un rol crucial in dezvoltarea dorintelor si creativitatii copiilor.

 

Iata cateva sfaturi pentru a creste interesul copilului pentru arta.

 

1. Expuneti copilul la mai multe genuri artistice

Chiar daca preferati sa mergeti la muzeu sau la un concert, copilul poate avea interese diferite. De aceea este important sa il expuneti la cat mai multe medii artistice, astfel incat sa descopere ceea ce il atrage cel mai mult.

Parintii se tem adesea ca micutii se vor plictisi in timpul unui eveniment artistic, insa ei trebuie sa constientizeze ca cei mici pot fi atenti pentru o perioada scurta de timp. Prin urmare, aveti in vedere acest lucru atunci cand planuiti sa mergeti impreuna la un eveniment cultural. Ei pot sa vada un exponat intr-un muzeu, sa participe o jumatate de ora la un atelier de pictura, sa vada o jumatate de concert de balet etc.

 

2. Nu-l fortati.

Daca sunteti mare iubitor de arta cu siguranta va doriti ca si copilul sa impartaseasca acesta dragoste si sa aiba interese artistice la fel ca dumneavoastra. Dar, nu-l fortati. Pentru a stimula interesul copilului pentru pictura, desenati, vopsiti impreuna peretii in casa, colorati cu apa etc. E important ca micutul sa observe bucuria pe care o aveti atunci cand pictati sau cand cantati. Stimulati copilul sa participe la aceste activitati si va participa activ.

 

3. Inapoi de unde am plecat

Copiii de azi sunt mai expusi la tehnologie, insa expertii va recomanda sa lasati deoparte, macar pentru o vreme, calculatorul si televizorul. Dati timp si ocazii copilului sa aprecieze arta care il inconjoara in fiecare zi. Desenati impreuna, rasfoiti carti cu lucrari artistice, mergeti in natura si observati ce va inconjoara.

 

4. Fiti deschis

Pentru a fi un bun exemplu pentru copil, este important sa fiti un parinte deschis si flexibil. Chiar daca nu aveti niciun interes pentru balet sau pentru pictura pe sticla, in niciun caz nu proiectati sentimente negative fata de aceste forme de arta pentru copil. Copiii par sa fie captivati de tot ceea ce vad si aud, dar adultii din viata lor trebuie sa fie la fel de incantati de lucruri noi, cu scopul de a mentine magia vie.

 

5. Fiti dumneavoastra insiva creativi si nu uitati ca arta este si distractiva

Vreti sa invatati copilul despre arta, dar nu doriti ca totul sa fie atat de formal ca la scoala? Atunci transformati arta in joaca.

Adauga un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

kry.png

„Atat eu cat si familia mea suntem foarte multumiti de caricaturile realizate. Va multumim!”

Alexandra Barbu